Algemene informatie
Schoolgids en schoolplan
De schoolgids is bestemd voor ouders/verzorgers die hun kind willen aanmelden bij onze school en voor iedereen die interesse heeft in onze school. Er staat praktische informatie in, over leerstofinhoud, het personeel, een jaarkalender en over de wijze waarop wij de resultaten van ons onderwijs toetsen.
U kunt de schoolgids opvragen aan de directie/leerkracht via ntcdakar@gmail.com
Het schoolplan is een document waarin we eens in vier jaar het beleid van de kwaliteit van het onderwijs beschrijven. Het schoolplan wordt momenteel aangepast en kan midden september opnieuw geraadpleegd worden via de directie/leerkracht via ntcdakar@gmail.com.
Aannamebeleid
Binnen ons onderwijs geven wij les aan de volgende 3 richtingen:
Richting 1:
De leerling heeft het niveau van leeftijdgenoten in Nederland.
Als de leerling zich op deze manier blijft ontwikkelen, zal hij op 12-jarige leeftijd tenminste het referentieniveau 1F beheersen.
Richting 2:
De leerling heeft een achterstand van maximaal twee jaar op leeftijdgenoten in Nederland.
Als de leerling zich op deze manier blijft ontwikkelen, zal hij op uiterlijk 14-jarige leeftijd het referentieniveau 1F beheersen.
Richting 3:
De leerling heeft een achterstand van meer dan twee jaar op leeftijdgenoten in Nederland.
Of en wanneer de leerling het referentieniveau 1F beheerst, verschilt per individuele leerling.
Hoewel de aanmelding van een leerling vaak mondeling en/of telefonisch zal geschieden, dient deze in alle gevallen door het invullen van het aanmeldingsformulier schriftelijk/digitaal bevestigd te worden. De aanmeldingsformulieren en de informatie over de school zijn via de voorzitter en de directie/leerkracht te verkrijgen.
Bij aankomst in Dakar wordt er een intakegesprek gehouden. Tijdens dit gesprek wordt er kennisgemaakt met de leerkracht en de verwachtingen en doelen met betrekking tot het onderwijs besproken.
Bij inschrijving verstrekken de ouders het leerlingendossier dat zij bij vertrek van de vorige school hebben ontvangen. Indien daar aanleiding toe is kan de toekomstige leerling getest worden om het niveau van het Nederlands te bepalen.
Schoolgeld
In de hoogte van het schoolgeld is een eenvoudige differentiatie aangebracht afhankelijk van de vraag of de ouders het schoolgeld kunnen declareren bij hun werkgever/uitzendende organisatie of dat ze het zelf moeten betalen. Het schoolgeld voor dit schooljaar is vastgesteld over 4 categorieën afhankelijk van het inkomen van de ouders en de tussenkomst van de werkgever.
Schooltijden
De basisonderwijsleerlingen hebben 2 keer per week 1,5 uur les. De VO leerlingen hebben 1 keer 3 uur per week les. De leraar richt het onderwijs zo aangenaam mogelijk in, waar naast het te doorlopen programma ook plaats is voor taalspelletjes en ontspannende opdrachten. We streven ernaar een totaal van 120 lesuren per jaar te halen.
Het lessenrooster voor het schooljaar 2021 - 2022.
Maandag
15:45 - 17:00: Groep 4/5
Dinsdag
15:30- 17:00: Groep 2/3
17:10- 18:40: Groep 6/7/8
Woensdag
15:45- 17:15: Groep 4/5
15u50- 18u50: VO groep
Donderdag
15:45 - 17:15: Groep 6/7/8
17:20 - 18:50: NT3 basis Nederlands
Vrijdag
15:30 - 17:00: Groep 2/3
17:10 - 18:40: NT3 basis Nederlands
Zaterdag met kleuterjuf
9:30 - 11u30: Peuter/Kleutergroep